Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Πάμε τώρα Cinema !!

Posted on 4:25 μ.μ. by SmileAthens




1.  LES BEAUX GOSSES (ΤΑ ΟΜΟΡΦΟΠΑΙΔΑ )
Ο Ερβέ, 14 ετών, ζει με την μητέρα του, απορροφημένος από την έκρηξη της σεξουαλικότητάς του, τους μέτριους βαθμούς του και τη γενική γκαντεμιά του. Χαζεύει τις όμορφες συμμαθήτριές του, ζηλεύει τους cool συμμαθητές του, αλλά δεν δείχνει προορισμένος να αποκτήσει κάποια αληθινή επαφή με το άλλο φύλο. Μια μέρα όμως, για ανεξήγητους λόγους, η Ορόρ, ίσως η πιο όμορφη της τάξης, αρχίζει να τον φλερτάρει, με αποτέλεσμα μια σχέση γεμάτη εκπλήξεις και για τους δύο.



EXTRA!
Για την ταινία:

Τα «Ομορφόπαιδα» έχουν την εμφάνιση μιας νεανικής κωμωδίας α λα Τζον Χιουζ και την καρδιά του Τριφφό στα «400 Χτυπήματα» και το «Χαρτζιλίκι». Δεν είναι μια ταινία πάνω στους κώδικες επικοινωνίας των εφήβων σήμερα, τον τρόπο, που μιλάνε, το τεχνολογικό τους οπλοστάσιο από gadgets (δεν υπάρχουν στην ταινία κινητά ή i-pods και όμως όλα μοιάζουν επίκαιρα!). Δεν είναι ούτε μια μανιχαϊστική αμερικανιά, μια «ταινία κολεγίου», με τους υπερόπτες κρετίνους, που διακρίνονται στα σπορ, κι έχουν τα πιο όμορφα κορίτσια από τη μια μεριά και τους ντροπαλούς και συμπαθητικούς «ψυχοπαθείς» από την άλλη. Είναι μια ταινία για τους εφήβους δίχως ιστορία, που είναι και οι περισσότεροι. Δεν είναι οι καλύτεροι, αλλά ούτε και οι χειρότεροι. Δεν είναι ούτε βίαιοι, ούτε άχρηστοι. Τίποτα. Απλώς χωρίς ιστορία. Σ’ αυτούς επικεντρώνεται ο σκηνοθέτης και δείχνει να τους κατανοεί και να απολαμβάνει την εξιστόρηση της σκληρής καθημερινότητάς τους.

Ο Ριάντ Σατούφ είναι ήδη ένας από τους πιο γνωστούς και πολυβραβευμένους κομίστες της Γαλλίας και τα άλμπουμ του «Τα Όμορφα πόδια της Φλοράνς», «Η Χώρα της Δίψας», «Επιστροφή στο Λύκειο» και «Η Κρυφή Ζωή των Νέων», έγιναν μεγάλες επιτυχίες, ενώ δημοσιεύει δουλειές του τακτικά στη Libération, το Fluide Glacial και τους Inrockuptibles.

Τα «Ομορφόπαιδα» είναι η πρώτη του ταινία και στην Γαλλία την έχουν δει κιόλας 1.500.000 θεατές! Σε μικρούς ρόλους, η Εμανουέλ Ντεβός ως δασκάλα, η Ιρέν Ζακόμπ ως σέξι μαμά, η Βαλέρια Γκολίνο ως πρωταγωνίστρια σε πορνό (ο ίδιος ο Σατούφ κάνει τον πρωταγωνιστή) και η σκηνοθέτις του «Περσέπολις» Μαρζάν Σατραπί ως πωλήτρια σε κατάστημα δίσκων.


http://www.thefrenchkissers.com/




2.  A NIGHTMARE ON ELM STREET  (ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΥΚΕΣ)



Ο Φρέντι Κρούγκερ επιστρέφει στον "Εφιάλτη στο Δρόμο με τις Λεύκες", μια σύγχρονη προσαρμογή ενός από τα πλέον κλασικά κινηματογραφικά franchise ταινιών τρόμου. Μια ομάδα εφήβων έχουν κάτι κοινό: καταδιώκονται από τον Φρέντι Κρούγκερ, έναν παραμορφωμένο δολοφόνο που τους κυνηγάει στα όνειρα τους. Όσο καταφέρνουν και μένουν ξύπνιοι, μπορούν να προστατεύσουν ο ένας τον άλλο… αλλά μόλις κοιμούνται, δεν υπάρχει διαφυγή.

http://nightmareonelmstreet.warnerbros.com/



3.ROBIN HOOD



Στην Αγγλία του 13ου αιώνα, ένας άριστος τοξότης στο στρατό του Βασιλιά Ριχάρδου Ι, που αρχικά ενδιαφερόταν μόνο για την προσωπική του επιβίωση, αμέσως μετά το θάνατο του βασιλιά, πηγαίνει στο Νότινχαμ, μια πόλη βυθισμένη στη διαφθορά, λόγω του δεσποτικού της σερίφη και της αβάσταχτης φορολογίας. Εκεί ερωτεύεται την ευγενή Λαίδη Μάριον και ελπίζοντας να την κατακτήσει, αλλά και να σώσει την πόλη από τη βαριά φορολογία και την αδικία σε βάρος του απλού λαού, οργανώνει μια συμμορία κι αρχίζουν να μάχονται τη διαφθορά προκειμένου να αποδώσουν δικαιοσύνη, δίχως να φοβούνται το όποιο προσωπικό κόστος. Παράλληλα, οι απλοί αυτοί άνθρωποι καλούνται να αποτρέψουν την προοπτική ενός αιματοβαμμένου εμφυλίου και την υποδούλωση της χώρας τους στη Γαλλία και να ξαναφέρουν δόξα και τιμή στην Αγγλία. Ήρωας ή ληστής, ο Ρομπέν ήταν ένας ταπεινής καταγωγής άνδρας που με την τόλμη του και το αίσθημα δικαίου που τον διέκρινε, εξελίχθηκε σε αθάνατο σύμβολο ελευθερίας όλων των αδικημένων.




(by Village Cinemas )















              
 

No Response to "Πάμε τώρα Cinema !!"

Leave A Reply

επισκεψιμότητα